INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

balaton

strand

jegyár

Vigyázat, drasztikus drágulás a Balatonon

Vigyázat, drasztikus drágulás a Balatonon

InfoRádió

Alig akad a balatoni fizetős strandok között olyan, amelyik nem emelte idén a főszezonra a belépők árait. A drágulás nem is visszafogott, több helyen 30 százalékos emeléssel is találkoztunk. Akár háromszoros is lehet a különbség a legdrágább és a legolcsóbb strandok között.

Most már igazán elindult a szezon a Balatonnál, a nyaralók azonban drasztikus áremeléssel találkozhatnak. Míg tavaly alig akadt olyan fizetős strand, amelyik emelte volna a belépők árait, az idén a 10 százalékos drágítás még visszafogottnak számít - írja az azenpenzem.hu.

A balatonfüredi Esterházy tartja a legdrágább strand címet.

Az egyszeri belépésre jogosító felnőtt belépő ára 1100 forintról emelkedett 1150 forintra, a többszöri belépésre lehetőséget adó 1300 forintról 1400 forintra. A családi belépő (négytagú család két 14 aluli gyermekkel) is itt a legdrágább, 3700 forintba kerül, míg a legolcsóbb a révfülöpi Császtai strandon, ahol egy családnak mindössze 1200 forintot kell fizetnie.

Az Esterházyval szomszédos Kisfaludy strand már visszafogottabb árakkal dolgozik, ráadásul ott az ingyenes parkoló, míg az Esterházynál óránként 300 forintot kell fizetni.

A második legdrágább a siófoki Nagystrand, ahol hétköznap az eddig megszokott ezer forintot kell kifizetni a felnőtt belépőre, hétvégén viszont 1300 forintot. A balatonlellei Napfény strand 200 forintos emelése (600 helyett 800) 33 százalékos növekedésnek felel meg.

Az emelések után is

Fövenyesen, Balatonudvariban és Révfülöpön a legolcsóbb a felnőtt belépő

(500 forint, illetve 450/550 forint a belépések számától függően), aminek közel háromszorosa a legdrágább strandbelépő.

A napi belépőknél az sem mindegy, hogy hányszor szeretne valaki bemenni a strandra. Nem mindenhol kell többet fizetni, ha napközben elhagynánk a strandot, és később visszatérnénk, de több helyen ennek is megkérik az árát. A gyermekjegy mindenhol 14 éves korig érvényes, diákjegyet viszont nem mindenhol lehet kapni.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018