eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Főszereplőket keres a Szomszédok

Főszereplőket keres a Szomszédok

Már júliusban munkába állhatnak az első, országos lefedettségű nyugdíjas-szövetkezet szervezésében azok a nyugdíjasok, akik szívesen bekapcsolódnának ismét a munka világában - erősítette meg az InfoRádiónak Kovács Balázs, a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Konzorciálisan működő négy nyugdíjas szövetkezet akár már júliusban várhatja a dolgozni vágyó nyugdíjasokat. Kovács Balázs, a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Nonprofit Kft. ügyvezetője az InfoRádiónak elmondta, a szövetkezetek bejegyzése már folyamatban van, és az év végéig szeretnének legalább 10 ezer nyugdíjast reaktiválni a munka világában. 

Az ügyvezető elmondta, a diákszövetkezetek mintájára életre hívott nyugdíjas-szövetkezetekben a munka törvénykönyve alapján foglalkoztatják majd a nyugdíjasokat, teljesen legális formában, de nem kell utánuk közterhet fizetni, és az adminisztrációt is a szövetkezet végzi majd.

"Kétféle érdeklődés mutatkozik, egyrészt a munkaerőhiánnyal küzdő megbízók jelentkeznek, már most is több százra tehető  a számuk, a másik csoportot azok a nyugdíjasok alkotják, akik ismét dolgozni szeretnének" - mondta Kovács Balázs.

A felmérésük szerint a 70 év alatti nyugdíjasok közül 33 százalék azonnal munkába állna a munka jellegétől teljesen függetlenül. További egyharmad elgondolkodna rajta, és érdekli a lehetőség, és csupán 33 százalék zárkózik el a lehetőségtől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×