INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

nemzeti mobilfizetési rendszer

parkolás

e-matrica

mobilfizetés

Fontos újdonság: állami rendszerbe kerülnek a nagy magánparkolók

Fontos újdonság: állami rendszerbe kerülnek a nagy magánparkolók

InfoRádió / MTI

Az idén három éves, 2014. július 1-jén indult Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül az elmúlt három évben összesen 66,48 millió tranzakciót bonyolítottak le.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és 22 viszonteladó partnere 80 parkolási üzemeltetőnél, 270 parkolózónában kínál országosan egységes mobilparkolási szolgáltatást. A működés három éve alatt mintegy 62,5 millió mobilparkolási tranzakciót bonyolított le a rendszer. Az idei év első hat hónapjában 12,2 millió volt a parkolási tranzakciók száma.

Az elmúlt három évben csaknem 4 millió alkalommal vásároltak e-matricát, illetve a HU-GO TopUp és viszonylati jegyeket.

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta, hogy a lakosság egyre nagyobb mértékben használja a készpénzmentes, modern mobilfizetési szolgáltatásokat. Az idén a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. megkezdte szolgáltatási portfóliójának további bővítését, amelynek célja, hogy

2017-ben a kiemelten frekventált magántulajdonú "zárttéri" parkolók számára is elérhetővé tegye az országos Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez csatlakozást.

Emellett 2017-ben folytatják a Nemzeti Elektronikus Jegyrendszer Platform (NEJP) megvalósítását, illetve azon innovatív megoldások létrehozását, amelyek lehetőséget biztosítanak az állami készpénzmentes fizetési szolgáltatások további modernizálására - tette hozzá a vezérigazgató.

A Nemzeti Smart City Technológiai Platform keretében idén megvalósítják a Pécs Behajtás - Védett Övezet projektet, amelynek célja a Baranya megye központjában található UNESCO világörökségi terület forgalomcsökkentése, és a várakozási díj mobil fizetéssel történő megfizetésének megvalósítása - olvasható a közleményben.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018