INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Wizz Air: zuhanás

InfoRádió
A ma reggeli kereskedésben 7 százalékot zuhant a Wizz Air részvényeinek árfolyama Londonban. Az egyik nagy tulajdonos jelentős részvénycsomagot dob a piacra.

Az Indigo Partners nevű kockázati tőke társaság tegnap délután bejelentette, hogy meg kíván válni a Wizz Airben lévő 18,7 százalékos részesedésétől. A bejelentés szerint gyorsított könyvépítéses módszerrel értékesítené 10,7 millió darab Wizz Air-részvényét. Az Indigo Partners ezen kívül rendelkezik a cégben még átváltható értékpapírokkal is, amelyeket ha lehívna, további 24,2 millió darab részvény tulajdonosává válhatna - írja a Napi.hu.

A csomag nagyságát jelzi, hogy az FT adatai szerint a Wizz Air 57,48 millió darab részvényéből összesen 41,74 millió tekinthető közkézhányadnak. Az eladásra kínált csomag így a jelenleg szabadon elérhető részvények negyedének megfelelő mennyiséget jelent.

Az Indigo Partners az elsők között volt, akik beszálltak a Wizz Airbe, még 2004-ben. Az alapot vezető Bill Franke veteránnak tekinthető a fapados iparág befektetői között, cége befektetései között szerepelt a mexikói Volaris, a Frointier Airlines, a Spirit Airlines és a Tiger Airways is.

A címlapról ajánljuk