INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

szép-kártya

cafeteria

maradvány

Kétszázezer ember elbukott 1,3 milliárd forintot

Kétszázezer ember elbukott 1,3 milliárd forintot

InfoRádió

A két évvel korábbihoz képest az idén 45 százalékkal magasabb összeg maradt kihasználatlanul a SZÉP-kártyákon. A bankok ennek a hónapnak a végéig több mint 1,3 milliárd forintot utalnak vissza a munkáltatóknak. Arról pedig, hogy ezt a pénzt mire használják, a cégek döntenek.

Az Azénpénzem.hu számításai szerint az idén június 30-ig a pihenőkártyát kibocsátható három bank több mint 1,3 milliárd forintot utal vissza a munkáltatóknak, ami a 2015-ös mélypontot mintegy 45 százalékkal, a tavalyi értéket majdnem 26 százalékkal haladja meg. 

Az OTP kártyabirtokosai a 69,6 milliárd forintnyi 2015-ös juttatás több mint 98 százalékát felhasználták a május 31-i határidő előtt. Az MKB-nál a két évvel ezelőtti 12,5 milliárd forint munkáltatói hozzájárulásból 191 millió forint maradt meg. A kártyapénz majdnem 98,5 százalékát tehát a jogosultak elköltötték.

Kétszázezer körüli lehet azoknak a SZÉP-kártyásoknak a száma, akik buknak pénzükből. 

A munkáltatónak a visszautalt összeget egyéb bevételként kell könyvelnie. Sok cég ezt egyszerűen zsebre teszi, de az utóbbi időben azonban sokan különböző közös projektekbe forgatják vissza. Az ugyanis nehézséget okoz, hogy annak osszák vissza a munkáltatók a pénzt, akik nem használták fel. A kártyakibocsátó bank ugyanis erről nem küld – adatvédelmi okból – listát. Ha mégis visszatöltenék a maradékot a kártyákra, akkor adózni kell idén is utána.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018