eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Mit gondolnak erről az autósok? Visszaengednék a kamionokat az utakra

Mit gondolnak erről az autósok? Visszaengednék a kamionokat az utakra

Időszerű lenne átgondolni és könnyíteni a kamionstop szabályain - mondta az InfoRádió kérdésére a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szóvivője.

Árvay Tivadar elmondta: a közelgő pünkösdi hosszú hétvégén is lesz kamionstop, ilyenkor a 7,5 tonnásnál nehezebb járműveknek országszerte meg kell állniuk. A kamionstop egyébként minden hétvégén érvényben van - csak télen és nyáron különbözőképpen -, illetve az ünnepnapokra is vonatkozik.

A pünkösdi hétvégén szombat (június 3.) 22 órától hétfő (június 5.) 22 óráig lesz kamionstop.

A korlátozás nem vonatkozik például az élő állatot vagy a romló élelmiszert szállító járművekre, de a nyári hőségben akár minden jármű is felmentést kaphat, hogy ne kelljen a tűző napon, egészségtelen körülmények között várakozniuk a sofőröknek.

Enyhítést szeretnének

A szóvivő szerint a kamionstop szabályozása ugyanakkor gondot is okoz:  korlátozás feloldása utáni napon a kamionok hirtelen, drasztikus mértékben megnövekedett száma fennakadást okoz a forgalomban.

"Az egyesület álláspontja szerint nem feltétlenül kellene megszüntetni a kamionstopot, de a vonatkozó rendeletet jó volna átgondolni és bizonyos könnyítéseket beleépíteni a rendszerbe, hogy ezek a dömpingszerű megindulások valahogyan csökkenthetőek legyenek" - mondta Árvay Tivadar.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×