INFORÁDIÓ 
2019. november 13. szerda
Szilvia

egyéni vállalkozó

adótörvény

bankszámla

Százezer embernek kell új bankszámlát nyitnia

Százezer embernek kell új bankszámlát nyitnia

InfoRádió

Kötelesek lesznek az alanyi adómentességet választó egyéni vállalkozók külön bankszámla nyitására, ez legalább százezer ember érinthet.

Az új adótörvényben az szerepel, hogy "az alanyi adómentességet választó egyéni vállalkozók is pénzforgalmi számlanyitásra lesznek kötelezettek." A 24.hu utánajárt, hogy kiket érint, és éppen a legkisebb vállalkozásokat terheli majd ez a többletköltség. 

Például a katás vállalkozóknak is biztosan kell majd egy második bankszámla, ha kevesebb mint 8 millió forint az éves árbevételük, és az alanyi áfamentességet választották.

Eddig elég volt egy lakossági folyószámlát fenntartani, és azon keresztül a vállalkozás pénzügyei is intézhetők voltak, ezzel a lehetőséggel éltek is legalább százezren. Ha a parlament elfogadja a javaslatot, akkor

az eddigi egy helyett két bankszámla költségeit kell majd fizetniük az érintetteknek.

Felvetődött, hogy a lakossági számlákat lehetne átkonvertálni vállalkozói számlává, azaz pénzforgalmi számlává, de a megkérdezett bankok egy része a jelenlegi szabályok szerint nem engedi a váltást, több pedig egyelőre a részletes új szabályokra vár.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018