eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Gigabírságot kell fizetnie a Facebooknak

Nem volt minden rendben a WhatsApp 2014-es bekebelezése körül a Facebooknál - írja a privátbankár.hu.

A portál a Reutersre hivatkozva beszámolt arról, hogy Zuckerbergéknek fizetnie kell az Európai Unió trösztellenes hatóságának 110 millió eurót, mivel megtévesztő információkat közöltek a WhatsApp megvásárlásával kapcsolatban.

Ekkor ugyanis a Facebook még azt állította, hogy nem képes összepárosítani a két platformon a felhasználók profiljait, de két évvel később pontosan ezt tették.

Az Európai Bizottság vizsgálata ezzel kapcsolatban azt állapította meg, hogy a cég dolgozói már korábban is tisztában voltak ezzel a lehetőséggel, azaz megtévesztették a hatóságot - idézte a portál a Reuterst.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×