eur:
384.27
usd:
353.36
bux:
69803.49
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Drasztikus szigorítások jöhetnek az európai repülőkön!

Egyes európai repülőjáratok fedélzetéről is kitilthatja az okostelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket az Egyesült Államok, annak mintájára, ahogy most 10 közel-keleti országból induló amerikai járatokon van hasonló korlátozás - írja a Reutersre hivatkozva a portfolio.hu.

Az amerikai kormányzat márciusban úgy döntött, hogy tíz közel-keleti repülőtérről induló amerikai járat fedélzetéről kitiltja az okostelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket és nem lehet felvinni kézipoggyászban a gépre laptopokat, kamerákat sem. A Reuters értesülései szerint hamarosan néhány európai országra is kiterjeszthetik a tilalmat.

A tilalom az egyiptomi, a jordániai, a kuvaiti, a marokkói, a katari, a szaúd-arábiai, a török, illetve az Egyesült Arab Emirátusok repülőtereire vonatkozik, amelyekhez most csatlakozhatnak európai országok. Az amerikaiak után Nagy-Britannia is bevezetett hasonló korlátozást, bár más útvonalakra. Egyes értesülések szerint a Nagy-Britanniából Amerikába induló járatokat is érintheti az új tilalom.

A bejelentést az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal teheti meg, az egyelőre kérdéses, hogy mikor. A tilalmat azért vezették be az amerikai hatóságok, mert attól tartanak, hogy robbanószereket telepíthetnek terroristák az elektronikus eszközökbe. Az más kérdés, hogy a feladott poggyászban lehet szállítani őket, ami kockázatos, hiszen a lítium-ion akkumulátorok akár tűzveszélyesek is lehetnek a hosszú távú járatokon, főleg ha sok ilyen eszköz van egymás mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×