eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Drasztikus szigorítások jöhetnek az európai repülőkön!

Egyes európai repülőjáratok fedélzetéről is kitilthatja az okostelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket az Egyesült Államok, annak mintájára, ahogy most 10 közel-keleti országból induló amerikai járatokon van hasonló korlátozás - írja a Reutersre hivatkozva a portfolio.hu.

Az amerikai kormányzat márciusban úgy döntött, hogy tíz közel-keleti repülőtérről induló amerikai járat fedélzetéről kitiltja az okostelefonoknál nagyobb elektronikus eszközöket és nem lehet felvinni kézipoggyászban a gépre laptopokat, kamerákat sem. A Reuters értesülései szerint hamarosan néhány európai országra is kiterjeszthetik a tilalmat.

A tilalom az egyiptomi, a jordániai, a kuvaiti, a marokkói, a katari, a szaúd-arábiai, a török, illetve az Egyesült Arab Emirátusok repülőtereire vonatkozik, amelyekhez most csatlakozhatnak európai országok. Az amerikaiak után Nagy-Britannia is bevezetett hasonló korlátozást, bár más útvonalakra. Egyes értesülések szerint a Nagy-Britanniából Amerikába induló járatokat is érintheti az új tilalom.

A bejelentést az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal teheti meg, az egyelőre kérdéses, hogy mikor. A tilalmat azért vezették be az amerikai hatóságok, mert attól tartanak, hogy robbanószereket telepíthetnek terroristák az elektronikus eszközökbe. Az más kérdés, hogy a feladott poggyászban lehet szállítani őket, ami kockázatos, hiszen a lítium-ion akkumulátorok akár tűzveszélyesek is lehetnek a hosszú távú járatokon, főleg ha sok ilyen eszköz van egymás mellett.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×