eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

KSH: tovább gyorsult a termelői árak emelkedése

Februárban az ipari termelői árak átlagosan 4,0 százalékkal emelkedtek. A belföldi értékesítési árak átlagosan 7,0, ezen belül a feldolgozóipari árak 10,2 százalékkal magasabbak voltak a kőolaj világpiaci árváltozása miatt, míg a szintén jelentős súlyt képviselő villamosenergia-, gáz-, gőzellátás, légkondicionálás belföldi értékesítési árai 0,7 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Januárban az ipari termelői árak átlagosan 2,2 százalékkal emelkedtek az egy évvel korábbiakhoz képest a decemberi 0,5 százalékos növekedést követően, amikor másfél éve tartó árcsökkenési sorozat fordult meg.

Az ipar exportértékesítési árai 2,6 százalékkal, a feldolgozóipari árak 2,2, százalékkal nőttek előző év februárjához képest.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×