eur:
388.6
usd:
359.81
bux:
68107.41
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiderült, mit tud az új fejlesztésű retro mobiltelefon - videó

A készülékek és az 5G-s hálózat körül forog minden a barcelonai mobil világkiállításon, ahol magyar kutatók is bemutatkoztak, és a mobiltechnológia már beszökött a profi futballba is - derül ki az InfoRádió helyszíni tudósításából.

Hosszabb, akár 25 napos az üzemidő, de akkor is csak élménytelefon az új Nokia 3310. Bár kétségtelenül modernebb egy kicsit a kivitelezés, színes a képernyő, azért az adatátvitel nehézkes, hiszen nemhogy a 4G-t, még a 3G-t sem igazán tudja fogadni.

Az ára azonban baráti,

az 50 eurós, azaz 15-16 ezer forintos ár egy kártyafüggetlen készülékért egyáltalán nem sok. 

A bemutatott rengeteg készülék közül mégis ez iránt volt a legnagyobb az érdeklődés, legalábbis a nyitónapon. A barcelonai Mobil Világkiállításon több mint kétezer kiállító jelent meg, és mintegy százezer látogató regisztrált, ami az első nap reggelén a metróban és a kiállítócsarnokban hömpölygő tömeg láttán teljesen hihető. 

A készülékek mellett az 5G, az adatforgalom, az adatmennyiség és ezek felhasználási lehetőségei körül forog itt minden. Azt mondják, szabvány még nincs az 5G-re, de egy év múlva már az is lehet.

Magyar kutatók teljes 5G ökoszisztémát felépítettek.

Az egyébként az Ericssonnál dolgozó emberek rendszerének lényege, hogy rugalmasan tud reagálni a feladatokra, bármilyen digitális alapokon működő gyártási rendszer gyorsan felépíthető.

A sportban is gyorsan terjed az adatok gyűjtése és felhasználása, így például a Paris Saint Germain futballklub szenzorokat szereltetett a labdába és a játékosok ruházatára is, ezzel rengeteg adatot gyűjtenek, például arról, hogy miként rúgják meg a futballisták a labdát, milyen erővel, milyen szögben, vagy épp a játékosok melyik ízületüket terhelik jobban, van-e kockázata a sérülésnek. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Kulcsfontosságú adat jött, pattannak a tőzsdék

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig a tőzsdei mozgásokat illeti, Európában mérsékelt emelkedés látszik a mai kereskedésben és a határidős indexek állása alapján az USA-ban is pozitív felütéssel indulhat a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×