INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

hírek

inforádió

gazdaság

külföld

utazás

nyaralás

euró

pénzváltás

valuta

Így spórolhat a legtöbbet a külföldi nyaraláson

Infostart / InfoRádió

Akár több mint 10 forintot is spórolhatunk eurónként, ha utazás előtt még itthon egy valutaváltónál szerezzük be a szükséges devizát - közölte az InfoRádió kérdésére az Énpénzem.hu szerkesztője. Lenkei Gábor szerint noha biztonságosabb, de már nem feltétlenül éri meg külföldön a bankkártyás fizetés.

„Mindenképpen érdemes alaposan körülnézni indulás előtt. Sőt, a valutaváltásra, -használatra legalább annyi gondot érdemes fordítani, mint a szállás kiválasztására vagy a programok megszervezésére” - hívta fel a figyelmet a szerkesztő.

„Ugyanis nagyon nagy különbségek lehetnek attól függően, hogy az ember milyen módon használja a pénzt, illetve hogy hol szerzi be azt” - indokolta.

Közölte: az elmúlt években az a jellemző, hogy főként a nyári időszakban – de máskor is – a valutaváltóknál lehet a legolcsóbban külföldi pénzhez jutni.

„A banki árfolyamoknál lényegesen olcsóbbak a valutaváltók: egy eurón akár 10 forintot is meg lehet takarítani, ha az ember jól választja ki a helyet, ahol valutát vesz magának”

– osztotta meg tapasztalatait Lenkei Gábor.

Hozzátette: a valutaváltók általában felszámolnak minimális mértékű kezelési költséget, ami általában 0,3-05 százalék körül van.

„Ez nem egy magas költség, és vannak helyek, ahol maximálva is van, afölött már nem számítanak fel kezelési költséget” - véli a szakértő.

„A legjobb megoldás mindenképpen magyarországi pénzváltóban beszerezni a valutát. Külföldön mindenhol rosszabbul váltanak forintot, ha egyáltalán váltanak. Bankoknál valószínűleg váltanak, de biztos, hogy rosszabb árfolyamon, mint itthon” - ismertette az Énpénzem.hu szerkesztője.

Kapcsolódó hang

Így spórolhat a legtöbbet a külföldi nyaraláson
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018