eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A paksi bővítésről tárgyalt Orbán Viktor a GE alelnökével

A magyarországi munkaerőképzés fejlesztéséről és a paksi atomerőmű bővítési projektjéről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és John G. Rice, a General Electric (GE) alelnöke szerda délelőtt az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A megbeszélésen - amelyen részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is - a felek megállapodtak: regionális jelentőségű felsőoktatási-ipari együttműködést indítanak a magyar munkaerő magas színvonalú képzése érdekében.

Havasi Bertalan hozzátette: a megbeszélésen szó volt a paksi atomerőmű kapacitásbővítéséről is, amellyel kapcsolatban a GE alelnöke cégét érdekeltnek, motiváltnak nevezte; Orbán Viktor és John G. Rice reményét fejezte ki, hogy a projektben amerikai-orosz szakmai együttműködés valósulhat meg.

A felek elégedetten nyugtázták, hogy a GE ma már a harmadik legnagyobb exportőr vállalat Magyarországon, amely 11 ezer magyar embernek ad megélhetést. A cég folyamatosan bővíti magyarországi kapacitásait - tájékoztatott a megbeszélésről a sajtófőnök.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×