eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egymilliónál több adományozóra számít az Ökumenikus Segélyszervezet

Ismét rekordszámú, egymilliónál is több adományozóra számít az idén 20 éves Ökumenikus Segélyszervezet az adventi időszakban. Ilyenkor a segélyszervezetünk egész éves munkájára gyűjtünk, hiszen egy segélyszervezet jóval több, mint egy ünnepi akció - mondta az InfoRádiónak Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója.

Az egész a "sok kicsi sokra megy csodáját" eleveníti meg minden évben, hiszen nagyon sok ember csatlakozik, jellemzően kisebb adományokkal. Idén is - mint minden évben - nagyon sok segélyakcióval készülünk - közölte Gáncs Kristóf.

Ebben az időszakban megpróbáljuk ráirányítani a figyelmet a szervezet munkájára is, mindig hangsúlyozva azt, hogy ez sokkal több, mint egy ünnepi segélyakció - mondta.

Itt a segélyszervezetünk egész éves munkájára gyűjtünk, hiszen egy segélyszervezet jóval több, mint egy ünnepi akció - hangsúlyozta. Sokkal inkább egy, az év 365 napján zajló, folyamatosan működő munkára gyűjtünk itt, amelynek a középpontjában a szegénység elleni küzdelem áll, és bizony ehhez a csendesebb, folyamatos munkához nagyon sok erőforrásra van szükség - fejtette ki a szervezet kommunikációs igazgatója.

Mint mondta, az összefogásnak minden évben nagyon fontos tagjai az adományozók mellett az önkéntesek is. Adventkor magába az adománygyűjtésbe is be tudnak csatlakozni, de a segélyakciókba, a csomagok összeállításába, az ételosztásokba is sok önkéntes csatlakozik. Az önkéntesek között megtalálhatók közéleti személyiségek, sztárok - sportolók, énekesek - is, akik azon túl, hogy fizikai erejüket, önkéntes idejüket adják, fel tudják hívni a figyelmet az önkéntes szerepvállalásra, a társadalmi felelősségvállalásra, és nagyon sokan követik a példájukat - feltette ki.

Gáncs Kristóf közölte: az országos adventi pénzadománygyűjtés a szervezetünkön belül már gyakorlatilag elkezdődött, hiszen az előkészületek már gőzerővel zajlanak, de maga az adományozáshoz való csatlakozás november 16-ától lesz lehetséges. Ekkortól kaphatók adománykuponok, advent első vasárnapjától - 29-étől - kezdve pedig egymást érik majd azok a figyelemfelhívó akciók, amelyek a 1353-as adományvonalra fogják elsősorban ráirányítani a figyelmet. Idén is ez az a csatorna, ahol a legtöbb adományra számítunk - tette hozzá.

De a segélyszervezet honlapján keresztül - vagy akár csekkel, átutalással is - lehet csatlakozni az összefogáshoz. Azt reméljük, hogy idén is további partnerek csatlakoznak, a magánszemélyek mellett számos vállalat is akár belső gyűjtéssel, akár adománnyal - mondta az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Hanganyag: Tóth Éva

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×