eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarország a nyertesek közé akar tartozni az új világrendben

A globális kihívások és a regionális gazdasági integráció hatására új világrend van kialakulóban, amelyben Magyarország a nyertesek közé szeretne tartozni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a második Magyarország -Latin-Amerika Fórum megnyitóján csütörtökön, Budapesten.

Hozzátette: ehhez a tradicionális külgazdasági kapcsolatok ápolása mellett szükség van azok déli és keleti irányú diverzifikálására is. Magyarország az év elején meghirdette a déli nyitás politikáját az afrikai, latin-amerikai és karib-térségi gazdasági kapcsolatok fejlesztése érdekében. Ennek eredményeként többek között 18 százalékkal emelkedett a magyar export Latin-Amerikába 2015. első hét hónapjában - tette hozzá. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×