eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Csak egy jogosult önkormányzat nem igényelt támogatást

A Veszprém megyei Pétfürdő kivételével minden, az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzat igényelt támogatást a kormány 50 milliárd forintos fejlesztési keretéből - mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzatokért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, Pétfürdőnek rendkívül magas az adóbevétele, de az is lehetséges, hogy elkerülte a figyelmüket ez a lehetőség. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a következő években nem igényelhetik a támogatást - emelte ki az államtitkár.

A kormány 2011-ben döntött az önkormányzatok adósságkonszolidációjáról, tavaly pedig arról, hogy 50 milliárd forintos fejlesztési keretet hoz létre azoknak az önkormányzatoknak, amelyek - főleg tartozás híján - kimaradtak belőle. Az összeget négy év alatt részletekben használhatják fel az érintett települések.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×