eur:
395.65
usd:
372.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

A Vidékfejlesztési Minisztérium elrendelte az ellenőrzéseket

Elrendelte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) illetékes főosztálya az idei határszemle ellenőrzések végrehajtását - hívta fel az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét a tárca.

A kormányzati portálon megjelent tájékoztatás szerint a határszemle ellenőrzéseket a földhivatal hajtja végre. A hatóság elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését vizsgálja.

Az előírás arra kötelezi a földhasználókat, hogy a termőföldet a művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítsák, vagy termelés nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett megakadályozzák a gyomnövények megtelepedését és terjedését.

A szőlő és gyümölcsös művelési ágban nyilvántartott területeket azonban kizárólag a művelési águknak megfelelő termeléssel lehet hasznosítani.

A hasznosítási kötelezettség elmulasztása esetén földvédelmi bírságot szabnak ki - figyelmeztet a kormany.hu felhívása.

A határszemle ellenőrzések a hasznosítási kötelezettség teljesítésének vizsgálata mellett kiterjednek a termőföldek engedély nélküli igénybevételének feltárására, valamint arra, hogy egyeznek-e a művelési ágak a természetben, illetve az ingatlan-nyilvántartásban.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×