eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Többe kerül majd a kéményseprő

Átlagosan nettó 4,5 százalékkal emelheti a kéményseprő-ipari szolgáltatások díját 2013. január 1-jével a Fővárosi Közgyűlés.

A testület szerdai napirendjén szereplő - a Fővárosi Kéményseprőipari Kft. (Főkétüsz) által készített - díjmódosítási javaslat az eddigi, illetve a várható költségnövekedéssel indokolja az emelést.

Egyedi kémények évi egyszeri ellenőrzéséért, tisztításáért és műszaki felülvizsgálatáért áfa nélkül 1602 forintot kellene fizetni, gyűjtőkémények esetében pedig 3573 forintot. A központi fűtési kémények, csatornák és aknák együttes vizsgálata és tisztítása mérettől és fűtéstípustól is függ: a díjak nettó 376 és 1419 forint között lennének.

Ismét napirenden van az előző ülésen visszavont, a temetkezési díjakra vonatkozó javaslat is, amely változatlanul átlagosan nettó 4,2 százalékos emelést indítványoz. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. által készített díjmódosítási javaslat szerint 7,3 százalékkal drágulhat a hagyományos földbe temetés, 3,4 százalékkal a hamvasztásos és 1,7, százalékkal a szórásos temetés. Újdonság, hogy a sírhelyek újraváltási díját kamatmentes részletekben is kifizethetnék az ügyfelek, s ezt a már folyamatban lévő esetekben is lehetne alkalmazni.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×