eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Kitüntették Csányi Sándort

A Budapesti Corvinus Egyetem elismerését - Maecenas Universitatis Corvinianae-díjat - vett át csütörtökön Csányi Sándor.

A felsőoktatási intézmény MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, az intézmény díszpolgára, a Maecenas Universitatis Corvinianae-díjat az egyetemnek hosszú ideje nyújtott kimagasló erkölcsi és anyagi támogatásáért kapta.

Csányi Sándor nemcsak az egyetemet és a magyar felsőoktatást támogatja, hanem magánvagyonából egymilliárd forintos alaptőkéjű alapítványt hozott létre a hátrányos helyzetű tehetséges fiatalok segítésére. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács legmagasabb kitüntetéseként 100 ezer forintos Pro Scientia-díjat biztosít 50 tehetséges egyetemistának. A Prima Primissima Díj kuratóriumának elnökeként pedig évente 50 ezer euróval támogatja a szellemi élet legkiválóbb képviselőit - írták.

A most átadott díjat a Budapesti Corvinus Egyetemet kiemelkedő módon támogatók elismerésére hozták létre. Az elmúlt években ebben az elismerésben részesült a Skála Coop Zrt. vezérigazgatója, Somfai Róbert és Balogh Ákos igazgatósági tag, a Sádt Győző Alapítvány létrehozói, Sádt Ede és Sádt Edéné, Mártha Imre, a Magyar Villamos Művek egykori vezérigazgatója, valamint a Tardos Márton Ösztöndíjat alapító Demján Sándor üzletember.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×