eur:
395.7
usd:
369.08
bux:
0
2024. június 18. kedd Arnold, Levente

Még mindig sok a szabálytalanság az árubemutatókon

Augusztus végéig 90 alkalommal ellenőriztek árubemutatókat a fogyasztóvédelmi felügyelők, ebből 60 esetben találtak valamilyen jogsértést - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

Fülöp Zsuzsanna elmondta: ötödik éve vizsgálják az árubemutatókat, mert még mindig nagyon sok a szabálytalanság. Az adatok szerint 2011-ben csaknem 400 írásos panasz érkezett. Visszatérő probléma, hogy megtévesztő tájékoztatást adnak a fogyasztóknak a termékekről és a fogyasztói jogokról. Közölte: összességében jól vizsgáztak a koffein-, laktóz-, mesterséges színezék és tartósítószer-mentésként árult élelmiszerek, 30 ellenőrzött termékből háromnál találtak eltérést.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
EU-csúcs: körvonalazódik, kik lehetnek az uniós intézmények új vezetői

EU-csúcs: körvonalazódik, kik lehetnek az uniós intézmények új vezetői

Az Európai Unió állam- és kormányfőinek nem hivatalos munkavacsoráján nem született politikai megállapodás az uniós intézmények - az Európai Tanács, az Európai Bizottság - vezetőinek és a külügyi és biztonságpolitikai főképviselőnek a személyéről - tájékoztatott Charles Michel, az Európai Tanács elnöke Brüsszelben kedd hajnalban. Mark Rutte beszámolt az Orbán Viktorral folytatott tárgyalásáról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Régi-új tulajdonosok érkeztek az ország egyik legnagyobb magánkórházába - Megvannak a friss terveik

Régi-új tulajdonosok érkeztek az ország egyik legnagyobb magánkórházába - Megvannak a friss terveik

100%-ban az alapító Kóka János és Lancz Róbert, valamint kisebb részben a menedzsment tagjai, köztük Berkes István ortopéd sebész tulajdonába került a Doktor24 Medicina Zrt. - tudta meg a Portfolio a társaságtól. Ez azt is jelenti, hogy a külföldi tőkealapok kiszállása után megjelenő nagytulajdonos, a Futó család érdekeltségébe tartozó Egészségügyi Befektetési Holding pár hónap után szintén kiszállt az egyik legnagyobb magánklinikából. A magánszolgáltató csoport érdeklődésünkre új terveit is megosztotta velünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×