eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Adócsökkentést kér a Fidesz-frakció a kormánytól

Több, a foglalkoztatást érintő adócsökkentést kér a Fidesz frakció elnöksége a kormánytól a jövő évi költségvetésben - jelentette be Rogán Antal, a képviselőcsoport vezetője.

A frakcióelnökség el tudja fogadni a költségvetés sarokszámait, ám azt gondolja, hogy a büdzsének világos és egyértelmű célokat kell megfogalmaznia, ezért a képviselőcsoport elnöksége jelentős tehercsökkentést vár a foglalkoztatás világában - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője. "Mem azt mondanám, hogy elégedetlenek vagyunk a kormánnyal, de többet várunk, többet kérünk, ezt fogalmazta meg most a képviselőcsoport" - jelentette ki.

Rogán Antal négy pontban sorolta föl a frakcióelnökség kéréseit: a 25 év alatti, az 55 év feletti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozó munkavállalók foglalkoztatása esetén jelentős tehercsökkenést és adókedvezményt.

Emellett az önfoglalkoztató mikrovállalkozások esetében adóegyszerűsítést és a terhek csökkentését kérik, szintén adócsökkentést kérnek a 25 főnél alacsonyabb létszámmal működő kisvállalkozások számára, továbbá beruházási adókedvezményeket javasolnak az alacsony foglalkoztatottsági mutatókkal rendelkező régiókba települő munkáltatók számára.

Rogán Antal kitért arra is, hogy tájékoztatta minderről Orbán Viktor miniszterelnököt. "Kértem, hogy a kormány, személyesen a miniszterelnök úr és a gazdasági miniszter képviseltesse magát a hétfői frakcióülésen, ahol ezeknek a témáknak az első körös megvitatására kerül sor" - mondta.

Ahogy a célokat megvalósító tervezeteket, úgy a hozzájuk szükséges forrás előteremtését is a kormánytól várja a frakciószövetség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×