eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

290 alatt az euró

Tovább erősödött a forint kedden délelőtt a bankközi devizapiacon, 290 alá csökkent az euró árfolyama.

Az eurót 11 órakor 289,58 forinton jegyezték, míg egy órával korábban még 290,65, hajnalban pedig 291,30 forint volt az árfolyama. Előző nap délután 291,90 forintot ért egy euró.

A korábbiakhoz képest valamivel jobb nemzetközi hangulatot a görög választások eredménye idézte elő, valamint az, hogy a legjelentősebb feltörekvő gazdaságokat tömörítő úgynevezett BRICS-országcsoport (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) vezetői hétfőn bejelentették, növelni akarják országaik befizetéseit a Nemzetközi Valutaalapba (IMF).

A régiós devizákkal összehasonlítva a forint valamivel jobban teljesített, kereskedők szerint a jegybanktörvény módosítása miatt, mert ezáltal Magyarország közelebb kerül az IMF-megállapodáshoz. A felülteljesítésben szerepe lehet annak is, hogy pénteken várhatóan visszavonják az uniós kohéziós támogatás felfüggesztését.

A svájci frank árfolyama 11 órakor 241,13 forint volt, hétfőn délután még 243,00 forintot ért volt.

A dollárt 229,70 forinton jegyezték a hétfő délutáni 231,60 forinton jegyezték.

A japán jennel 2,9148 forinton kereskedtek, előző nap délután 2,9350 forint volt az árfolyama.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×