eur:
388.38
usd:
360.72
bux:
68686.74
2024. május 7. kedd Gizella

Ma megkapja a kormány a Költségvetési Tanács véleményét

Ma küldi el véleményét a Költségvetési Tanács a jövő évi büdzsé tervezetéről. A tervek szerint a parlament július 15-ig elfogadja a költségvetés fő számait.

Június elsején kapta meg a Költségvetési Tanács a jövő évi büdzsé tervezetét, amelyet a törvény alapján 10 napja van véleményezni. A tanács elnöke, Kovács Árpád az MTI-nek korábban azt mondta, a nemzetgazdasági minisztérium a véleményük figyelembevételével küldi meg a kormánynak a törvényjavaslatot.

A tervek szerint a kormány szerdán második olvasatban tárgyalja a büdzsét, majd pénteken benyújtja az Országgyűlésnek. Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentette, a tavaszi ülésszak végén elfogadhatják a fő számokat.

Május közepén az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László az InfoRádió kérdésére, hogy a gyorsan változó európai gazdasági környezetben van-e értelme nyáron elfogadni a fő számokat, azt mondta, erre még nem volt példa, a tét a szavahihetőség.

Szerinte a tanács legkritikusabb döntési pontja november végén lesz, és utalt arra is, hogy az idei költségvetés is sokat változott.

A Széll Kálmán-terv 0.2-ben a kormány, jövőre 1,6 százalékos növekedéssel, 2,2 százalékos államháztartási hiánnyal és 4,2 százalékos inflációval számol, és 10,3 százalékos munkanélküliséget vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×