eur:
389.12
usd:
361.42
bux:
68668.16
2024. május 7. kedd Gizella

Londoni elemzők lefelé módosítják a magyar GDP-előrejelzésüket

Jelentősen lefelé módosították a magyar gazdaság idei teljesítményére szóló előrejelzésüket pénteken londoni felzárkózó térségi elemzők az első negyedévi felülvizsgált GDP-adatok nyomán.

A KSH pénteki közlése szerint Magyarország hazai összterméke az első negyedévben - naptárhatás kiszűrésével - 1,2 százalékkal zsugorodott az előző év azonos időszakához viszonyítva, és ugyanennyivel a tavalyi negyedik negyedévhez képest is, szezonálisan is korrigálva. A május közepi első becslés 1,3 százalékos visszaesést valószínűsített.

Pénteki értékelésükben a Goldman Sachs bankcsoport londoni felzárkózó piaci elemzői közölték, hogy 2012-re szóló átlagos magyarországi GDP-előrejelzésüket 1,5 százalékos visszaesésre módosítják. A cég eddig 0,5 százalékos idei egész évi GDP-mínusszal számolt a magyar gazdaságban.

Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×