INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Alkalmazottainak nyolc százalékát elbocsátja a HP

InfoRádió / MTI
A Hewlett-Packard (HP) amerikai komputergyártó szerdán bejelentette, hogy 27 ezer embert, az általa alkalmazott munkaerő nyolc százalékát elbocsátja.

A cég az ezáltal 2014 végéig megtakarítandó 3-3,5 milliárd dollár nagy részét kutatásba és fejlesztésbe kívánja beruházni. A világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártója világszerte összesen 300 ezer embert alkalmaz.

A szerkezetátalakításról szóló bejelentés nyomán a HP részvényei 11 százalékkal emelkedtek. A cég azt tervezi, hogy felfuttatja a PC- és nyomtatógyártást, és befektet a vállalkozások számára létrehozott felhőalapú szolgáltatásokba, a biztonságba.

Meg Whitman, a HP vezérigazgatója "óvatosan derűlátó" azzal kapcsolatban, hogy a cég képes lesz kilábalni a zaklatott, két vezér bukásával is járó 2011-es év következményeiből. Whitman elődje, Leo Apotheker azt tervezte, hogy lemond a személyi számítógépek gyártásáról, és tavaly szeptemberi leváltásáig egyre szerényebb pénzügyi terveket terjesztett elő.

Az április 30-án véget ért második pénzügyi negyedévben a Palo Alto-i központú cég nettó bevétele 31 százalékkal, 1,6 milliárd dollárra esett, de a cég az év egészére vetítve jobb eredményekkel számol.


A címlapról ajánljuk