eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin

Alkalmazottainak nyolc százalékát elbocsátja a HP

A Hewlett-Packard (HP) amerikai komputergyártó szerdán bejelentette, hogy 27 ezer embert, az általa alkalmazott munkaerő nyolc százalékát elbocsátja.

A cég az ezáltal 2014 végéig megtakarítandó 3-3,5 milliárd dollár nagy részét kutatásba és fejlesztésbe kívánja beruházni. A világ legnagyobb személyiszámítógép-gyártója világszerte összesen 300 ezer embert alkalmaz.

A szerkezetátalakításról szóló bejelentés nyomán a HP részvényei 11 százalékkal emelkedtek. A cég azt tervezi, hogy felfuttatja a PC- és nyomtatógyártást, és befektet a vállalkozások számára létrehozott felhőalapú szolgáltatásokba, a biztonságba.

Meg Whitman, a HP vezérigazgatója "óvatosan derűlátó" azzal kapcsolatban, hogy a cég képes lesz kilábalni a zaklatott, két vezér bukásával is járó 2011-es év következményeiből. Whitman elődje, Leo Apotheker azt tervezte, hogy lemond a személyi számítógépek gyártásáról, és tavaly szeptemberi leváltásáig egyre szerényebb pénzügyi terveket terjesztett elő.

Az április 30-án véget ért második pénzügyi negyedévben a Palo Alto-i központú cég nettó bevétele 31 százalékkal, 1,6 milliárd dollárra esett, de a cég az év egészére vetítve jobb eredményekkel számol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×