eur:
395.36
usd:
372.08
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Egyre bonyolultabbak a telefonadó tervei

Ma ismét egyeztet a kormány a szolgáltatókkal a tervezett telefonadóról. Az újabb elképzelések a szolgáltatók szerint még bonyolultabbak, mint az első változat, ezért azokat még nehezebben tudják megvalósítani a cégek. Többek szerint a rendelkezésre álló idő is túl rövid, hiszen az új adót augusztustól tervezik bevezetni.

A telefonadó mindenképpen percalapú lesz, és augusztustól kívánja bevezetni a kormányzat. Az eredeti elképzelések még arról szóltak, hogy kezdeményezett hívás minden perce után két forintos adót kell fizetni, akárcsak az sms-ek és az mms-ek után.

Azóta kissé árnyaltabb lett a kép. Sajtóhírek és a szolgáltatóktól kapott információk alapján, most azt tervezi a kormányzat, hogy az első 10 percnyi beszélgetés ingyenes lesz, és személyenként maximum 700 forint lenne a közteher. Többen már figyelmeztettek, hogy az adó maximálása ismét a tehetősebbeknek kedvez, hiszen ők, ha jóval többet telefonálnak, akkor is csak 700 forintot fizetnek majd.

A telekommunikációs társaságoktól kapott információk szerint ez az új megoldás bonyolultabb, komoly, több százmilliós informatikai fejlesztésre van hozzá szükség a társaságoknál. Arról nem is beszélve, hogy a fejlesztés az első számítások szerint több hónapot venne igénybe, és leghamarabb az év utolsó hónapjaira fejeződhetne be.

A szolgáltatók több problémát is felvetettek a bevezetendő adó kapcsán, ilyen például a flottakedvezmény, ami manapság már családon belül is működik. További gondot okoz a kártyás, úgynevezett prepaid megoldás.

Ugyanakkor a kormány elszánt, idén már pénzt akar látni ebből az új adónemből, 2012-ben 30 milliárd, jövőre 50 milliárd forint feletti bevétellel kalkulálnak. Magyarországon mintegy 11,5 és millió mobilelőfizetés van, és közel három millió vezetékes vonalat tartanak számon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×