eur:
389.55
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Károsak a magyar cégeknek a brüsszeli bírálatok?

A Brüsszelből Magyarországot ért bírálatok ártanak a magyar vállalatoknak - ez volt az egyik markáns vélemény a Magyar Külügyi Intézetben pénteken rendezett konferencián.

A Brüsszelből érkező bírálatok nem befolyásolják pozitívan az országképet, de a régióban érezhetőek ezzel ellentétes megnyilvánulások is - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kifejtette:

Tokai Magdolna, a Magyar Villamos Művek üzletfejlesztési osztályvezetője úgy fogalmazott: az általuk a közeljövőben megcélozni kívánt négy ország számára "a negatív publicitás nem feltétlenül volt negatív."

Ferenc Szabolcs, a Mol társasági kapcsolatok igazgatója szerint viszont árt a magyar vállalatoknak a Brüsszelből egy ideje folyamatosan érkező bírálatok híre. Hozzátette ugyanakkor, hogy a negatív publicitást bizonyos esetekben fel lehet használni üzleti célokra.

Németh Zsolt elmondta: tervezik, hogy a jövőben egy végiggondolt kommunikációs, valamint kulturális diplomáciai lépéssorozattal hangsúlyosan figyelni fognak Magyarország nyugat-európai és térségbeli megjelenésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×