eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kisebb bevétel a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom nettó vesztesége 7,457 milliárd forint volt 2011-ben, szemben az egy évvel korábbi 64,378 milliárd forint nyereséggel, a bevételek egy év alatt 2 százalékkal, 597,6 milliárd forintra mérséklődtek.

A társaság csütörtökön közzétett konszolidált, nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készült gyorsjelentése szerint a veszteséget az okozta, hogy csökkent a működéshez kapcsolódó kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA), illetve három egyszeri tételt is el kellett számolnia a társaságnak: az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) hivatalával, illetve az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával (DOJ) létrejött megállapodás szerint a macedóniai vizsgálatok lezárásával összefüggésben 21,9 milliárd forintot kell fizetnie a Magyar Telekomnak, amelynek teljes összegére céltartalékot képzett 2011 végéig.

Macedóniához kapcsolódóan 31,4 milliárd forint értékvesztést is elszámolt a társaság, miközben a magyarországi adóváltozások miatt a nyereségadó jelentősen, 27,5 milliárd forinttal emelkedett.

A cég negyedik negyedéves bevétele 1,6 százalékkal, 159,4 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbihoz képest, nettó vesztesége 40,3 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 7,5 milliárd forint nyereséggel.

Az elemzők a negyedik negyedévre 8,9 milliárdos veszteséget vártak 153,1 milliárdos bevétel mellett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×