eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így érinti a drága euró a külföldi utazásainkat

Kénytelenek voltak árat emelni az utazási irodák a forint gyenge árfolyama miatt, így a korábban 280 forintos euróárfolyammal tervezett utakat 320-ra állították át - mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. Molnár Judit hozzátette: nem érzékelnek a most téli utaknál komoly visszaesést a drágulás miatt, legfeljebb kevesebb időre mennek ki a síelni vágyók, mint tavaly.

Az utazási irodák zöme kénytelen volt megemelni az árait - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője. Molnár Judit kiemelte: a 280 forintos helyett 310-320 forintos euróárfolyammal számolták át az utakat és a nyári szezonra is így készülnek.

Az eddigi tapasztalatok szerint a síelni vágyók nem mondják vissza az utakat a drágulás következtében, csak rövidebb időre utaznak - fejtette ki a szóvivő. Beszélt arról is, hogy az irodák már azzal felkészültek a válság hatásaira, hogy csökkentett kapacitásokat kötöttek le az egzotikus nyaralóhelyekre.

Molnár Judit szerint érdemes lesz idén korán lefoglalni a nyaralásokat, mert jelentős kedvezményeket kínálnak majd az irodák.

A szóvivő kiemelte: az idei tendencia hasonlítani fog a tavalyira, vagyis kevesebb lesz a kapacitás, hogy a csökkenő kereslet mellett ne kelljen beszerzési ár alatt értékesíteni az utakat.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×