eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Így készül Fellegi Tamás az IMF-tárgyalásra

Washingtoni utazása előtt a Financial Timesnak nyilatkozott Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter, a magyar tárgyalódelegáció vezetője. Elmondása szerint a kormány soha sem vett fel olyan pozíciót, ami azt jelentette volna, hogy a pénzt feltételek nélkül szeretné megkapni.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője a Financial Times-nak megerősítette, hogy a kormány már korábban világossá tette: előrelépés kell, hogy történjen a tárgyalásokon.

A legtöbb kérdés napirendre kerülhet a tárgyalóasztalnál. Ezért minden előfeltétel nélkül hajlandóak vagyunk tárgyalni - ismételte meg korábbi kijelentését Fellegi. Reményét fejezte ki a tárca nélküli miniszter, hogy a héten kezdődő tárgyalások az IMF-fel gyors döntésekhez fognak vezetni annak érdekében, hogy elinduljanak a hivatalos tárgyalások.

Soha sem vettünk fel olyan pozíciót, ami azt jelentette volna, hogy a pénzt feltételek nélkül szeretnénk megkapni (a nemzetközi szervezetektől). Ez nevetséges lenne - magyarázta Fellegi, megjegyezve: az IMF is az adófizetők pénzét használja.

Megismételte azt is, hogy a készenléti hitelkeret elővigyázatossági formát kellene, hogy öltsön, hiszen Magyarországnak nincs szüksége azonnali forrásra.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×