eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A bankok is készülnek az árfolyamrögzítés miatti rohamra

A zökkenőmentes kiszolgálás érdekében augusztus 15-e és 18-a között 25 nagy forgalmú fiókjában meghosszabbított nyitva tartással várja ügyfeleit a Raiffeisen Bank, az MKB pedig augusztus 13-án, tehát szombaton is várja a bajba került devizahiteleseket.

Mától kérhetik a devizában eladósodott banki ügyfelek, hogy törlesztőrészletük csökkentése érdekében bankjuk rögzítse az adott deviza árfolyamát.

A Raiffeisen Bank az InfoRádióhoz eljuttatott közleményében kiemelte: a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében augusztus 15. és 18. között 25 nagy forgalmú fiókjában meghosszabbított nyitva tartással várja ügyfeleit.

A bank munkatársai az igénylések befogadása mellett a Raiffeisen által kínált egyéb fizetés-könnyítési lehetőségekről is tájékoztatást adnak, "hiszen a törlesztési problémák kezelése ügyfelenként eltérő: a jelenlegi és várható családi helyzet alapján mindig egyénileg kell mérlegelni, hogy a fizetési nehézségekre mi jelentheti a legmegfelelőbb választ".

Az árfolyamvédelembe történő belépéssel kapcsolatos szerződések előkészítése és véglegesítése az előzetes várakozások szerint néhány hetet vehet majd igénybe. Azt, hogy melyik fiók tart nyitva tovább, ezen az oldalon találja meg.

Az MKB Bank már augusztus legelején bejelentette, hogy 13-án, szombaton is kinyitja legnagyobb kirendeltségeit, annak érdekében, hogy az Otthonvédelmi Akciótervvel kapcsolatos konstrukciókról tájékoztassa a devizahiteleseket.

Amennyiben a továbbiakban is lesz rá az igény, a pénzintézet kész a megszokott banki órákon kívül fogadni ügyfeleit, megfelelő tájékoztatásuk és zavartalan kiszolgálásuk érdekében. Aközlemény szerint a bank az egyéni élethelyzetekhez és lehetőségekhez leginkább igazodó megoldásokra törekszik az akcióterv iránt érdeklődő devizahitelesek számára.

Más bankoktól az InfoRádió egyelőre nem értesült ilyen tervekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×