eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Aláírhatják a Nabucco török-magyar támogatói egyezményt

A török energiaügyi miniszter pénteki bejelentése szerint vannak arra vonatkozó tervek, hogy június 6-án aláírják a Nabucco gázvezetéktervvel kapcsolatos támogatói megállapodást Magyarországgal. Taner Yildiz a CNN török tv-csatornáján nyilatkozott erről.

A projektben részes országok vezetői 2009. július 13-án Ankarában írták alá a kormányközi megállapodást a Nabucco földgázvezetékről. Az ötven évre szóló egyezményt az osztrák kancellár, valamint Magyarország, Románia, Bulgária és Törökország akkori miniszterelnöke látta el kézjegyével.

A Nabucco a tervek szerint 31 milliárd köbméter teljes kapacitású, 3300 kilométer hosszú földgázvezeték lesz, amely Törökországból, a török-grúziai, illetve a török-iráni határról indul, és Bulgárián, Románián, valamint Magyarországon áthaladva az ausztriai Baumgartennél végződik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Ez lett idén a világ tíz legokosabb városa

Az okos város kifejezést egyre gyakrabban használják világszerte, ami többek között arra utal, hogy egy adott település milyen innovatív stratégiákkal próbálja megtartani a népességét, hogyan tud vonzó lenni a befektetők számára, és mit tesz a fenntartható városfejlesztés érdekében. Ennek mindennapi megjelenési formái gyakran a döntéstámogató digitális technológiák alkalmazásában jelennek meg. Hogy mely világvárosok teljesítenek ebben a legjobban, azt az áprilisban közzétett 2024 Smart City Index ranglista alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×