eur:
393.06
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Eredménytelen lett az M3-as új szakaszának kivitelezési tendere

Eredménytelen lett a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által tavaly decemberben kiírt, az M3 autópálya 49-es főút és Vásárosnamény közötti szakaszának kivitelezésére vonatkozó nyílt közbeszerzési eljárás - olvasható a társaság honlapján.

Az ajánlatkérő azért nyilvánította eredménytelennek a közbeszerzést, mert annak műszaki tartalma megváltozott. A tendert a tervek szerint májusban írja ki újra a NIF.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium április közepén rendelte el, hogy az előkészítés alatti és forgalomtechnikai kivitelezés megkezdése előtt álló autópálya-szakaszokon, ahol a forgalomnagyság a beton elválasztó elemek használatát egyértelműen nem igazolja, helyettük az erre vonatkozó előírások megjelenéséig acél szalagkorlátokat építsen be az elválasztó sávban a kivitelező. A közpénzek hatékonyabb felhasználását eredményező módosítás a beruházási összeget várhatóan több millió forinttal csökkenti majd az M3 új, 11,9 km hosszú, kétszer két sávos szakasza esetében. Az intézkedéstől ugyanakkor az egész autópálya-hálózaton további jelentős megtakarítások várhatóak.

Az M3 autópálya Nyíregyháza és a 49-es főút közötti szakaszán közben gőzerővel zajlik az építkezés: a 33,8 kilométeren, kétszer két sávos kialakításban megépülő autópályán a régészeti leletmentés már a végéhez közeledik, a humuszolás is megtörtént. A földmű anyagának próbabeépítése, illetve a műtárgyak próbacölöpözése sikeres volt; a szállítóutak megerősítése rendben lezajlott, az ezek melletti ingatlanok előzetes felmérését pedig már elvégezte a beruházó NIF Zrt.

A sztráda Nyíregyháza és a 49-es főút közötti szakaszának építését a C-S-K-K 2009 Konzorcium (tagjai a Colas Hungária Zrt., STRABAG Építő Zrt., KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., KELET-ÚT Kft.) végzi, a kivitelezési szerződés összege nettó 31,9 milliárd forint.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×