INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Eladta a NeoFM-et az Est Media

Infostart / InfoRádió
Megvált 25 százalékos részesedésétől az Est Media Nyrt. A társaság 120 millió forintért adta el az országos sugárzású kereskedelmi rádiót a többségi tulajdonos FM1 Friends Kft.-nek - közölte az Est Média a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A társaság egyúttal megkezdi a cégcsoport átalakítását is. A bejelentés hatására az Est Média részvények árfolyama jelentősen csökkent, gyakorlatilag történelmi mélyponton van.

Eladta 120 millió forintért a NeoFM 25 százalékos tulajdonrészét a többségi tulajdonos FM1 Friendsnek az Est Media, korábbi nevén econet.hu - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A tranzakcióval egyidejűleg a két cég teljes körű, a részesedés vételárát is magában foglaló elszámolási megállapodást is kötött egymással, egyúttal az Est Média már nem értékesíti a NeoFM reklámidejét sem. A Neo FM eladását az Est Médiánál azzal indokolták, hogy a magyarországi rádiós reklámpiac csökken, így sem a rádiós tevékenység szintjén, sem pedig a rádiós értékesítési tevékenység szintjén nem várható eredményes működés 2011-ben.

Az eladás egyébként a cégcsoport átalakításának része, mondhatni kezdő lépése. A menedzsmentet a részvényesek felhatalmazták arra, hogy a következő időszakban készítsenek egy reorganizációs tervet, amely a rövid távú üzemi eredményességet és a növelést kell előtérbe helyezze.

A közlemény szerint tekintettel a reorganizáció folytatására a cégcsoport konszolidált nyeresége az év során tovább csökkenhet, és az is előfordulhat, hogy a Sziget kft. megvásárlásának folytatása korlátokba ütközik. Az Est Média csoport része a jól ismert ingyenes Pesti Est és a vidéki megyékben megjelenő Est Lapok, szintén az Est Média tulajdona a Rádió Café, és a Sziget kft. 51 százaléka.

A Sziget kft. megvásárlását még 2007 végén kezdték meg, akkor jelentették be, hogy egy 5 éves akvizíciós folyamat eredményeképpen az Est Média Csoport százszázalékos tulajdonába kerül, kérdés, hogy a társaság jelenlegi helyzete ezt végül lehetővé teszi-e. A cégcsoporttól nemrégiben közös megegyezéssel távozott az ügyvezető, Kádár Tamás is.


A címlapról ajánljuk