eur:
392.19
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Négycsillagos szálloda nyílt Mórahalmon

Hotel Colosseum néven négycsillagos szálloda nyílt Mórahalmon, az Erzsébet Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában; a 2,5 milliárd forintos idegenforgalmi beruházást pénteken adták át.

A kör alaprajzú, 8 ezer négyzetméter hasznos alapterületű hatszintes, négyemeletes szálloda 77 szobával és öt lakosztállyal, saját wellness és konferenciaszolgáltatásokkal várja vendégeit - mondta Hévízi János, a kivitelező és a szálloda építésére és üzemeltetésére létrehozott projektcégben 49 százalékos tulajdonos Aktív Kft. ügyvezető igazgatója.

A 2009 őszén kezdődött építés 2,5 milliárd forintos költségéből 512 millió forintot uniós támogatás, 1,5 milliárd forintot pedig a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedezett.

A szálloda vendégei a hotel saját wellness részlege - jakuzzi, gyermekpancsoló, koktél-, élmény és Kneipp-medence -, mellett igénybe vehetik a szomszédos négycsillagos gyógyfürdő, valamint a közelmúltban átadott járóbeteg szakellátó központ szolgáltatásait is.

A 43 alkalmazottat foglalkoztató szálloda fűtését és a használati melegvizet geotermikus energia biztosítja.

Nógrádi Zoltán (Fidesz), a homokháti kisváros polgármestere kifejtette, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően Mórahalom különleges turisztikai ajánlattal várja az ide érkezőket. A tavaly több mint 300 ezer vendéget fogadó gyógyfürdő minden korosztály számára kikapcsolódási lehetőséget kínál. Az erdei iskola, a kerékpáros és gyalogos túraútvonalak a természet szépségeit mutatják be a vendégeknek, s kiépült a gasztronómiai és borturizmus infrastruktúrája is.

A közeljövőben tervezett fejlesztések közül a politikus egy fekvőbetegeket ellátó mozgásszervi rehabilitációs központ építését említette a jelenlegi polgármesteri hivatal helyén.

Mórahalmon a turisták tavaly mintegy 35 ezer vendégéjszakát töltöttek el, ebből mintegy 13 ezret kereskedelmi, 3 ezret intézményi, a fennmaradó rész magánszálláshelyeken. A kereskedelmi szálláshelyekre érkező vendégek 85 százaléka hazai turista volt, külföldi látogatók legnagyobb része Vajdaságból érkezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×