eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hernádi továbbra is vállalatirányítóként dolgozik

Hernádi Zsolt az MTV Az Este című műsorában cáfolta, hogy kormányzati pozícióra készülne. A Mol elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy nem tartja magát alkalmasnak erre a munkára, inkább vállalatirányítóként szeretne tovább dolgozni.

Hernádi Zsolt az MTV Az Este című műsorában cáfolta, hogy kormányzati pozícióra készülne. A Mol elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy nem tartja magát alkalmasnak a kormányzati munkára, vállalatirányítóként szeretne tovább dolgozni.

Nem kaptam ilyen felkérést. Bár ez egy nagyon megtisztelő dolog lenne, de én azt mondom, hogy mindenki csinálja azt, amihez ért. Húsz éve vállalatokat vezetek. Az államigazgatásban olyan emberekre van szükség, akik egy sokkal komolyabb rendszerben tudnak döntést hozni. Nem jó, ha a vállalatvezetés és az államigazgatás összekeveredik - mondta az elnök-vezérigazgató.

Kiemelte, a Mol az elmúlt időszakban jól teljesített. Lehet, hogy a csúcson kell abbahagyni, de úgy érzem, hogy még nem vagyunk a csúcson - tette hozzá Hernádi Zsolt, aki a költségvetésbe befizetett 35 milliárd forintos uniós büntetésről is beszélt.

Ez nem más mint a nyáron már bejelentett és a Mol által már le is céltartalékolt büntetés, amit az Európai unió rótt ki a vállalatra úgynevezett túlzott állami segítség igénybevételével. Mi ezt megtámadtuk, de a törvények egyértelműek, a büntetést be kell fizetni - fogalmazott.

Az energiaszektorral kapcsolatban hozott újabb különadók lehetőségéről azt mondta, hogy ebben a szektorban már van ilyen adó Robin Hood néven, ráadásul a Mol úgynevezett extrabánya-járadékot is fizet. Hozzátette: a Robin Hood-adó az év végén lejár, ezért kérdés, hogy lesz-e folytatása.

A Mol elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, lehetősége van az államnak, hogy kivásárolja az energetikai cégből az orosz Szurgutnyeftyegazt, és hogy ha a két fél megállapodik, akkor akár létre is jöhet a tranzakció.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, Ukrajna lőszerhiánnyal küzd - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×