eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Január elsejétől 16 százalékos egykulcsos szja lesz

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megerősítette a HírTv-nek adott vasárnapi nyilatkozatában, hogy 2011. január elsejétől egykulcsos adórendszer és családi adózás lesz Magyarországon.

A nyilatkozatban Matolcsy György hangsúlyozta, hogy 2011. január elsejétől Magyarországon 16 százalékos családi személyi jövedelemadó rendszer lesz.

Úgy vélekedett, hogy ez egy fantasztikus áttörés lesz, az egymillió új munkahely teremtésének az egyik, ha nem a legfontosabb eszköze.

A miniszter szerint ez az egykulcsos adórendszer a térségben, sőt az Európai Unióban a legversenyképesebb lesz, a legalacsonyabb adószinttel működik, a legegyszerűbb adózást kínálja.

Mint ismert, a tárca adóügyekben illetékes államtitkára már két interjúban is jelezte, hogy a 16 százalékos egykulcsos, családi elemekkel bővített adórendszer bevezetése csak több lépcsőben, legfeljebb három év alatt vezethető be Magyarországon, mivel a költségvetési keretek csak elnyújtott ütemben engedik - olvasható a portfolio.hu internetes oldalon.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×