eur:
388.49
usd:
360.59
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Árulják a Burger Kinget

Tulajdonost válthat a Burger King: a jelenlegiek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak arról, hogy eladják a céget a 3G Capital elnevezésű befektetési társaságnak - számolt be szerdán a New York Times.

A hírre 16 százalékkal megugrott a gyorséttermi lánc részvényeinek az árfolyama a New York-i tőzsdén az utóbbi időszak gyengélkedése után, mert a vállalat teljesítménye elmaradt a versenytársakétól.

A piaci tőkeértéke alapján 2,3 milliárd dollárt érő vállalat részvényeit 2006 májusában vezették be a tőzsdére. A céget a TPG, a Bain Capital és a Goldman Sachs vette meg a brit Diageo italforgalmazó cégtől 2002-ben 1,5 milliárd dollárért.

A Burger King a múlt héten jelezte, hogy gyenge forgalomra számít az idén az amerikai gazdaság lassulása, és az európai megszorító intézkedések miatt. A gazdasági válság éppen a Burger King törzsközönségének számító fiatalokat érintette a legsúlyosabban.

A Burger Kingnek 75 országban 12 ezer étterme van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Február óta nem látott szinten a forint

Február óta nem látott szinten a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfőn egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×