INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Csányi Sándor elárulta, mikortól fizethet osztalékot az OTP

InfoRádió / MTI
Tény, hogy minden, a nem fizető adósok állami védelméről szóló általánosító kormányzati megszólalás csökkenti a fizetési hajlandóságot - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Napi Gazdaságnak adott interjújában. A bankvezér azt is elmondta, mikortól javasolhat osztalékfizetést a pénzintézet igazgatósága.

Az OTP elnöke szerint nem volt szerencsés az ingatlanfedezetű devizahitelek általános betiltása. Õ például megtartotta volna az euróalapú hiteleket. Mint mondta, az eurózóna felé tartunk, így főleg hosszabb távra, az euróalapú hitel természetes igény.

Csányi Sándor arról is beszélt, hogy három éve nem fizettek osztalékot a tulajdonosoknak. Közölte: ha a magyar gazdaság helyzete stabil, a tőkemegfelelésünk magas és nem látunk olyan akvizíciós célpontot, amely jelentős tőkét igényelne, akár már 2011-ben osztalékfizetési javaslatot terjeszthet be az igazgatóság a közgyűlés elé.

A bankvezér biztos abban is, hogy ha a piac visszaigazolja a bank eredményeit, akkor nem lesz akadálya a korábbi árfolyamcsúcs meghaladásának sem.

A címlapról ajánljuk