eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Most érdemes eladni az aranyat

Egy uncia aranyért 1190 dollárt adnak az árutőzsdéken - mondta el a Magyar Aranypiac Kft. ügyvezető igazgatója. Schmidt Kálmán kiemelte: most érdemes eladni a befektetési céllal vásárolt aranyat, ugyanis a gyenge forint árfolyam miatt még most is igen jó árat kapunk a dollárban valamelyest gyengülő nemesfémért.

Jelenleg unciánként 1190 dollár az arany árfolyama, az elmúlt időszakban konszolidáció történt a piacon a korábbi emelkedés után - közölte az InfoRádióval a Magyar Aranypiac Kft. ügyvezető igazgatója.

Schmidt Kálmán elmondta: forintban számolva közel 9 ezer forint egy gramm befektetési arany. A magas árfolyam annak is betudható, hogy a forint gyengült az utóbbi időszakban, és ez ellensúlyozta a dollárban mért árfolyamcsökkenést - fejtette ki.

Most érdemes eladni a befektetési céllal vásárolt arany egy részét, ugyanis a gyenge forint árfolyam miatt igen jó árat lehet kapni a nemesfémért - emelte ki az ügyvezető igazgató.

Az arany évtizede következik, hosszú távon jobb hozamot fog a befektetőnek eredményezni, mint egy banki betéti kamat - vélekedett az ügyvezető igazgató. Hozzátette: a nyári uborkaszezon után ősszel nőhet a kereslet a nemesfémek iránt, ami felhajthatja az árakat.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×