eur:
388.87
usd:
360.46
bux:
68076.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ne lehessen az ország "élelmiszer-hulladék lerakó"!

A vidék versenyképességét és a bürokrácia csökkentését ígérte a vidékfejlesztési miniszter. Fazekas Sándor az árvizek kapcsán azt mondta: új Vásárhelyi-tervre és a most megáradt folyók szabályozására van szükség. A miniszter bejelentette, hogy két héten belül kész a másodlagos élelmiszer-vizsgálatra vonatkozó rendelet.

A mezőgazdaság és a környezetvédelem összehangolása szükséges a vidékfejlesztési tárcánál - mondta a tárca vezetője a Heti Válasz és a Magyarok a piacon Klub által szervezett konferencián.

Fazekas Sándor a Hernád és a Bódva áradása kapcsán megjegyezte: ezeknek a folyóknak a szabályozása már korábban is tervben volt, de nem történt meg, amiért az előző kormányzat okolható, mint ahogy azért is, hogy a Vásárhelyi-tervet sem hajtották végre teljes egészében.

A miniszter a termőföldek kapcsán sürgette a naprakész földnyilvántartás létrehozását. A mezőgazdaságról szólva azt hangsúlyozta: ez a szektor az uniós csatlakozás nagy vesztese, nem vonzó a vidék, nincs sikerágazat, leszűkült a termékskála.

Fazekas Sándor tervezi a helyi feldolgozás és értékesítés ösztönzését, a fiatal gazdák támogatását. A miniszter bejelentette: két héten belül elkészül az a rendelet, amellyel szigorítják az élelmiszer-biztonsági előírásokat, hogy az ország ne lehessen "élelmiszer-hulladék lerakó".

A tárcavezető miniszter társaihoz hasonlóan szintén megígérte a bürokrácia csökkentését, a szabályozások egyszerűsítését, a támogatási rendszer átgondolását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×