eur:
388.97
usd:
363.22
bux:
68276.24
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lőcsei Tamás: Hatalmas fába vágta a fejszéjét a kormány

A miniszterelnök által bejelentett intézkedések szélesítik az adóbázist, és az egyszerűsítés irányába mutatnak - mondta el az InfoRádiónak Lőcsei Tamás, a PricewaterhouseCoopers adópartnere.

Hatalmas fába vágta fejszéjét a kormány az újszerű programmal - jelentette ki Lőcsei Tamás. Az elemző szerint egyértelműen látható az egyszerűsítés, az adóbázis szélesítésének, illetve az adócsökkentésnek az iránya.

Az intézkedések kedvezményezettjei a nyereséges kisvállalkozások lehetnek. Ezeknek a cégeknek tehet jót a kisadók eltörlése is, jóllehet egyelőre nem tisztázott, melyekről van szó - jegyezte meg a PricewaterhouseCoopers adópartnere.

Az egykulcsos szja bevezetése egyértelműen a magyar adózó állampolgároknak kedvez, bár az is látszik, hogy nem mindenkinek. Ugyanis az adóztatás kiterjesztése azokat a minimálbéren bejelentetteket is érinti, akik eddig éltek az adójóváírással, és nem fizettek adót - magyarázta Lőcsei Tamás.

Lesznek olyan intézkedések, amelyek pénz hoznak a költségvetésnek, és olyanok is, amelyek elvesznek belőle. Hogy melyek ezek, az majd menet közben derül ki. Sok olyan elem található a tervezetben, amelyek mértéke variálható. Ilyen például a bankadó bevezetése - tette hozzá.

Lőcsei Tamás jónak tartja a kormány által kijelölt irányt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a most bevezetendő tíz százalékos társasági adókulcs Európában jelenleg a legkisebb, ez pedig minden vállalkozásnak kedvező.

Nem hallottunk a társadalombiztosítás rendszeréről, és ez azt jelentheti, hogy ezen a téren egyelőre nem várható változás. Akad azonban sok más elem, amelynek kedvező hatásai lehetnek a gazdaságra - összegezte a szakértő.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×