INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Várhatóan a hónap végéig tart a Daimler-ügy vizsgálata

InfoRádió / MTI
Várhatóan a hónap végén fejeződik be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vizsgálata, amelyet a Daimlernél felmerült korrupció ügyében indítottak a Volán autóbuszok beszerzésével kapcsolatban - mondta a kormányszóvivő. Szollár Domokos közölte: az ügyben sem a magyar kormányt, sem intézményeket nem kerestek meg, így kormányzati vizsgálatra sincs szükség.

Az amerikai igazságügy-minisztérium múlt héten benyújtott perirata szerint a luxusjárműveket gyártó vállalat megszegte az amerikai korrupcióellenes előírásokat, és 22 országban - köztük Magyarországon - fizettek le kormánytisztviselőket, akiknek egy évtizeden keresztül több tízmillió dollár kenőpénzt juttattak.

Az 1998 és 2008 közötti vesztegetésekkel a Daimler állítólag több százmillió dollár értékű szerződéshez jutott. Az ügyben egy amerikai szövetségi bíró jóváhagyta a peren kívüli egyezséget. A megállapodás értelmében a német autógyár 185 millió dollárt fizet az amerikai igazságügy-minisztériumnak és a tőzsdefelügyeletnek, német és orosz leányvállalata pedig bűnösnek vallja magát az amerikai törvények két rendbeli megsértésében.

A címlapról ajánljuk