eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Magyarországon eddig 600 Toyotát javítottak meg

Az Egyesült Államokban eddig 34 haláleset hozható összefüggésbe a Toyota gépkocsik gázpedál-problémájával. Magyarországon már 600 autót megjavítottak a márkaszervizekben.

A japán gyártó január 21-én jelentette be, hogy Amerikában több millió kocsit hív vissza bizonyos modellek váratlan gyorsulása miatt. A hatóság a közlekedési minisztériummal és több kongresszusi bizottsággal együtt vizsgálatot indított.

Az Európában indított vizsgálatok során kiderült, hogy 2008-tól kezdve számos panasz érkezett a Toyotához megbízhatatlanul működő gázpedálok miatt, mire a cég 2009-ben módosításokat hajtott végre a gyártási eljárásokban.

A Toyota világszerte több mint 8 millió autót rendelt vissza javításra. A Toyota becslése szerint a javítási költségek elérhetik a 2 milliárd dollárt.

Magyarországon 600 Toyotát már megjavítottak

Magyarországon is tart már a Toyota visszahívási akciója, keddig több mint hatszáz gázpedál problémával érintett autót vittek szervizbe a tulajdonosok - mondta Som Ferenc, a Toyota Hungary Kft. kommunikációs igazgatója.

A 39 magyarországi Toyota kereskedés és márkaszerviz közül számos helyen meghosszabbított munkaidővel készülnek visszahívási akcióra - jelezte Som Ferenc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×