eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Csak az kaphat emelt díjas sms-t, aki kéri

A Nemzeti Hírközlési Hatóság határozata szerint csak az kaphat emelt-díjas sms-t, aki a szolgáltatójánál egyértelműen jelzi, hogy szeretné azt. A határozatot a T-mobile elfogadta, a Pannon és a Vodafone fellebbezett, ezért utóbbi két szolgáltató még nem kötelezett erre.

Egyre több panasz érkezett a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz a fogadott emelt-díjas sms-ekkel kapcsolatban. A hatóság szóvivője azt mondta: az ügyfelek többsége nem tud, nem tudott arról, hogy egy fogadott sms-ért fizetnie kellene, mert erről a szolgáltató külön nem értesítette, a számlán viszont a díj megjelent.

A hírközlési hatóság határozatát a T-Mobile elfogadta, a másik két szolgáltató: a Pannon és a Vodafone viszont fellebbezett. Ez azt jelenti, hogy a T-mobile az új előfizetőknél már az üzenetek alapbeállítását úgy végzi el, hogy az jelezze: automatikusan nem vehető igénybe az emelt díjas sms-szolgáltatás, azt az ügyfélnek meg kell erősítenie, és a régi előfizetőknél is fokozatosan megteszik ezt.

A Pannon és a Vodafone ügyfeleinek azonban még többet kell erre várni, konkrétan a jogerős ítéletig, addig nem árt résen lenniük.

A hírközlési fogyasztói jogok biztosa bejelentette: csatlakoztak a Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület kezdeményezéséhez, és részt vesznek a www.mobilozzokosan.hu weboldal létrehozásában ahol tájékozódni lehet az emelt díjas tartalmakról és arról hol és hogyan lehet lemondani az emelt-díjas sms szolgáltatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×