INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Hipermarketben és előre csomagoltan vesszük a virslit

Infostart / InfoRádió
27 ezer tonna éves forgalma van a virslinek és ennek egyötöde decemberben fogy - derült ki a Nielsen felmérésből. A piackutató munkatársa azt mondta: egyre kevésbé szeretünk sorban állni, hogy kimért virslit vegyünk, inkább a polcokról emeljük le az előrecsomagolt termékeket.

Éves szinten 27 ezer tonna virsli fogy kiskereskedelemi szinten, ennek közel 20 százalékát a karácsonyi-szilveszteri időszak teszi ki - mondta az InfoRádiónak a Nielsen piackutató intézet munkatársa.

Farkas Mónika hozzátette: 2008 novemberében és decemberében 5 milliárd forint értékben 5 ezer tonna virslit vásároltunk, legfőképpen a hipermarketekben.

Az ünnepi időszakban tavaly 36 százalék jutott a hipermarket-eladásra, ez az arány szilveszterre a 40 százalékot is elérte, hiszen a kereskedők rendkívül sok akcióval csábítják a vevőket.

Az adatokból kiderül az is, hogy nem szeretünk sorban állni és tovább emelkedett az önkiszolgáló eladás részaránya: a kiskereskedelmi forgalom 75 százalékát az előre csomagolt virslik vásárlása teszi ki.

Hanganyag: Panulin Ildikó


A címlapról ajánljuk