eur:
391.24
usd:
366.37
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nagyobb és több kedvezményt kapnak az autósok a biztosítóktól

Alacsonyabb díjak, nagyobb kedvezmények - közzétették péntek reggel a biztosítótársaságok az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjakat. A kora reggel megjelent első elemzések szerint a biztosítók mindent megtesznek, hogy átcsábítsák magukhoz az autósokat.

A megjelentetett tarifák alapján idén kétszámjegyű (10-25 százalékos) csökkenéssel lehet számolni a kötelező biztosítások átlagos díjában. A biztosítás.hu ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak elmondta: az előző években folyamatosan csökkentek a díjak, így a már tavaly is alacsonynak számító 30 ezer forintos átlagdíj idén 25-27 ezer forintra mérséklődhet.

Rácz István az árcsökkentést a kedvezményekkel indokolta, és azzal, hogy a biztosítók nagy része a tarifáikban olyan szorzókat is átalakítottak, amelyek nagyban meghatározzák az alapdíjat.

Hozzátette: jól járnak a kötelező biztosítások terén eddig mostohagyermeknek számító fiatalok is, akik most több biztosító tarifájában is jelentős kedvezményeket kapnak.

Az új váltóknak nyújtott kedvezmények mellett a kármentes ügyfelek számára adott kedvezmények is megsokasodtak. A korábbi két biztosító helyett ma már hat társaság ad ilyen típusú kedvezményt, amely a családi vagy gyermek kedvezménnyel együtt az idei év slágerének ígérkezik - olvasható a biztosító.hu közleményében.

Tovább növekedett az online típusú kedvezmények száma is, ahol az interneten kötött szerződéskötésre adott kedvezmények mellett árcsökkentő tényezővé vált az e-mail cím, illetve a mobilszám megadása is.

Rácz István szerint az idén kötelező biztosítást váltók száma elérheti a tavalyi 780 ezres számot.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×