eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A teljes lakossági hitelezést felöleli a banki magatartási kódex

Szakértői szinten elkészült a banki magatartási kódex, amely a lakossági hitelezés teljes folyamatát felöleli - mondta el az InfoRádiónak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének elnöke. Farkas Ádám hozzátette: az egyezség aláírására napokon belül sor kerülhet. A PSZÁF elnöke nem kívánta kommentálni a Bankszövetség elnöke, Felcsuti Péter lemondását.

A magatartáskódex egyelőre nem nyilvános, de ha minden érintett, azaz a bankok képviselői is aláírják, akkor megismerheti a közvélemény, mint ahogy azt is, mely bankok csatlakoztak ahhoz - mondta az InfoRádióban Farkas Ádám.

A felügyelet elnöke a szöveggel kapcsolatban annyit árult el, hogy az szabályozni fogja a lakossági hitelezést is.

Annak kapcsán, hogy Felcsuti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke éppen hétfőn jelentette be lemondását a szervezet éléről, azt mondta: nem tud arról, hogy a kódex tartalma és a lemondás között lenne összefüggés. Hozzátette: Felcsuti Péter végig részt vett a tárgyalásokon.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×