eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Egymilliárd eurós támogatást kap a spanyol idegenforgalom

A spanyol kormány pénteken több mint egymilliárd eurós támogatást hagyott jóvá az idegenforgalom élénkítésére, mivel ezt az egész spanyol gazdaság szempontjából kulcsfontosságúnak ítéli.

A turizmus termeli a spanyol hazai össztermék 11 százalékát, és kétmillió embernek ad munkát.

Az 1,03 milliárd eurós támogatásból 500 millió euró egy hitelvonal, amelyből idegenforgalmi vállalkozások fejleszthetik tevékenységüket. Mintegy 170 millió eurót luxushotelek felújítására, illetve építésére fordítanak, 9 millió euró a spanyolországi vendéglátóhelyek gasztronómiai célú fejlesztését szolgálja, és a teljes támogatási összegből kulturális területekre is szánnak.

Az idei első félévben 23,6 millió külföldi érkezett Spanyolországba, 11,4 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi első félévben, a szállodák kihasználtsága 9,3 százalékkal csökkent.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×