eur:
391.27
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Minden internetes fiókhoz egy jelszava van? Azonnal változtassa meg őket!

Egy nemzetközi felmérés szerint a legtöbben tudják, hogy fontos az internetes biztonság, mégis tízből két ember még mindig kiadja személyes adatait a neten, és a felnőttek többsége könnyebben válaszol gyermeke szexszel kapcsolatos kérdéseire, mint arra, hogy miért van szükség biztonságos jelszóra - mondta a kutatást végző Symantec vezető rendszermérnöke.

A megkérdezettek kilencezer ember 99 százaléka válaszolta azt, hogy tett lépéseket az internetes biztonság érdekében, a számok mögé nézve azért nem ennyire jó a helyzet - mondta a Symantec vezető rendszermérnöke egy friss felméréssel kapcsolatban.

Kifejtette: az eltérések a biztonságtudatosságtól leginkább abban mutatkoznak meg, hogy tíz felhasználóból kettőnek nincs megfelelő védelmi rendszere telepítve a gépére.

A felnőttek úgy nyilatkoznak, hogy míg a szexualitás témakörében kiterjedten és nyíltan beszélni tud gyerekével mindenki, addig az internetről csak az egyharmaduk képes megtenni ugyanezt.

A felnőttek 82 százaléka tudja, hogy szükséges vírusvédő program, és ők telepítettek is. De sokan mondják, hogy adott helyzetben túl bonyolultak a megoldások. 40 százalék fölötti azok aránya, akik törekednek arra, hogy megvédjék a káros tartalomtól a gyermekeket.

Problémát okoz többnyire, hogy ugyan vannak vírusvédő és egyéb biztonsági rendszerek a gépeken, de még mindig nagyon hiszékenyek a felhasználók. Kérdésre tízből ketten még mindig megosztanak személyes, bizalmas információkat, például elérhetőségeket.

Ezért a hozzáférésekhez magas biztonságú, bonyolult jelszavak kellenek. Fontos még, hogy ne egy jelszavunk legyen minden felhasználói fiókunkhoz, hanem minden fiókhoz más jelszót használjunk - figyelmeztetett a kutatást végző Symantec vezető rendszermérnöke.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×